22 Şubat 2022 Salı

Elif'in Gözünden Gençlik Otobüsü

 “Hayat bir kitaptır ve gezip görmeyenler hep aynı sayfayı okur.” St. Agustine

Peki nedir bu Gençlik Otobüsü?

Bazen paranız olur gezemezsiniz; çünkü zaman yoktur… Bazen zamanınız vardır, imkanlarınız yetmez. Hepimizin hayatı böyle değil midir? Özellikle de günümüz şartlarında hayallerimizin çoğunu gerçekleştiremiyoruz. Tam bu noktada Gençlik Otobüsü hızır gibi yetişiyor imdadımıza. Bir otobüs düşünün ki sizden hiçbir beklentisi olmayan, ülkemizdeki gençlerinin vizyonunu geliştiren, yeni keşifler yaptıran, sadece gezdiren değil aynı zamanda iş ve kariyer fırsatları sunan.. E daha ne olsun?

Öncelikle size kendi tecrübelerimden bahsetmek isterim. Adı üstünde gençlik otobüsü yaşınız 18 ila 35 yaş aralığında ise şanslısınız hiç durmadan hemen kayıt olun derim. Çünkü içerisi çok eğlenceli 😊

Peki nasıl kayıt olacağız?

Gençlik otobüsü projesine katılmak için ‘Gençlik Otobüsü Genç Kart’ satın almanız gerekiyor. Cüzi bir miktar karşılığında bu sanal kartı satın alabilirsiniz. Bu arada unutmadan söylemeliyim ki sadece ‘Türkiye Cumhuriyeti’ vatandaşları katılabilir. Gençlik Otobüsü Genç Kartı başvuru sayfamız üzerinden satın alabilirsiniz. 


Peki cidden götürüyorlar mı?

Sıkça duyduğumuz hatta en çok karşılaştığımız sorular arasında istisnasız bu soru geliyor. Günümüz dünyasında endişe ve güven duymamakta haklısınız. Sonuçta kim kime ücretsiz bir şekilde Avrupa fırsatı sunsun değil mi arkadaşlar? İşte gençlik otobüsü bizlere bu fırsatı sunuyor.

Gençlik otobüsü projesi tam 11 yıldır gerçekleştiriliyor. Dünyanın en uzun süre sürdürülebilen tek gençlik projesi ve 11 yılda toplam 550 genç katılım sağlamıştır.

Sanal kartımızı aldık, online başvurumuzu yaptık peki sonra ne yapacağız?

Onaya gönderdiğiniz tüm başvurular genel koordinatör tarafından incelenip ön elemeye tâbi tutulur. Sonraki aşamamızda ön elemeyi geçen kişiler bilgilendirme toplantısına davet edilir. Benim şahsi düşüncem gezi kadar bu toplantının da çok eğitici olması, birbirinden değerli, alanında başarılı iş insanlarının kariyer sohbetlerini dinleme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Bilgilendirme toplantısı sonrasında ise katılımcı adaylar 1 ila 5 dakika arasında bir video çekip projeye neden katılmak istediklerini ve projeye nasıl katkı sağlayacaklarını anlatmaları gerekiyor.

Evet yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz arkadaşlar… heyecan dorukta…bir sonraki aşamamız video elemesini geçen adaylar 20 kişilik gruplar halinde özel bir mülakata tabi tutulur. Mülakatı geçen kişiler gençlik otobüsü projesine seçileceklerdir. Biraz zor ve zahmetli gelebilir, bu kadar çok aşama gözünüzü korkutabilir ama buna kesinlikle değer arkadaşlar, kendi emeklerinizle çabalarınızla kazandığınız her şey çok kıymetlidir.

Benim açımdan gençlik otobüsü sadece gezmeyi tozmayı değil, yeni insanlarla tanışmayı, farklı hayatlara farklı dünyalara dokunmayı temsil ediyor. Seçilmezseniz bile kazandığınız güzel insanlar, edindiğiniz bilgiler geziye katılmaktan değerli oluyor. Gün sonunda kazanan siz oluyorsunuz, proje sahibi Maksut Bey bazen bir öğretmen bazen arkadaş bazen bir abi gibi hayatınıza dokunuyor ve bizler için elinden geleni yapıyor. Yedeklerde olup hâlâ seçilmemiş biri olarak her anı için iyi ki diyor ve Go ailesini çok sevdiğimi söylemek istiyorum. Sizler de bize katılmak isterseniz acele edin ve otobüsü kaçırmayın. ‘Hayattan kaçmak için değil, hayatı kaçırmamak için yola çık.’ =)

Elif Nida Çoban, İstanbul.


7 yorum:

  1. Güzel bilgilendirici bir yazı 💯

    YanıtlaSil
  2. Yine ne hoş bir yazı. Diğer blogları okurken tamam bu çok güzel diyorum sonra bi öncekinden daha güzeli ortaya çıkıyor. Vala herkes müthiş bu projede bir kez daha anladım. Bunca açıklamayı, hisleri ancak samimi hissettiğin yer için yazabilirsin. Kalemine saglık Elifcim. Hayallerine ulaşman dileğiyle💐

    YanıtlaSil
  3. "Hayattan kaçmak için değil, hayatı kaçırmamak için yola çık."
    Kesinlikle çok doğru bir söz, hadi geç kalmayınnnnn. Eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  4. çok iyi özetlemişsin teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Mükemmel bir yazı olmuş🥰 Teşekkür ederiz Nidacım🌸👏🏻 Anılarımızın katlanarak çoğalması dileğiyle💫🚌💕

    YanıtlaSil
  6. Tebrik ederim Elif umarım hayatı yakalayanlar ile bir bakmışsın bu gezidesin 🥰🥰🥰

    YanıtlaSil