8 Temmuz 2014 Salı

Gençlik Otobüsü - Fotoğraflarla 15 Ülke 28 Şehir

Gençlik Otobüsü

   Gençlik Otobüsü… Hayallerinize doğru otobüsle yolculuk yapabileceğinizi düşündünüz mü hiç? Hiçbir ücret ödemeden yurtdışında proje gerçekleştirebileceğinizi söylesek ne dersiniz? Hayalleriniz dedik, yurtdışı dedik; peki 15 ülke 28 şehir gezme fırsatı sunuyor desek? O kadar da olmaz mı diyorsunuz? İşte
GENÇLİK OTOBÜSÜ size hayal ettiğinizden çok daha fazlasını yaşatır.



"Gençlik Otobüsü 5" projesi kapsamında gidilecek ülke ve şehirler :

Bulgaristan, (Sofya) Romanya, (Bükreş) Macaristan, (Budapeşte) Avusturya, (Viyana) Almanya, (Füssen, Bremen, Berlin) Çek Cumhuriyeti, (Prag) Hollanda, (Amsterdam) Belçika, (Brugge, Brüksel) Fransa, (Paris, Cannes, Nice) Portekiz, (Lizbon) İspanya, (Madrid, Barselona) Monaco, (Monte Carlo) İtalya, (Venedik, Pisa, Floransa, Roma, Napoli, Pompei, Bari,) Vatikan, Yunanistan, (İgoumenitsa, Selanik) 
   
   Ezbere bile sayamadığımız bu kadar yeri Gençlik Otobüsü gezme fırsatı sunuyor. Böyle söylemekle olmaz göstermek gerekir dedik ve geçen seneki otobüs fotolarıyla gidilecek yerleri kısaca size anlatalım dedik. Gençlik Otobüsü 4 fotoğraflarıyla birlikte Avrupa turuna çıkmaya ne dersiniz, buyrun :)


Sofya: Bulgaristan’ın başkenti ve en büyük şehri. Nüfusu yaklaşık 1,3 milyon kişidir.
Gençlik Otobüsü




Gençlik Otobüsü

Bükreş: Romanya’nın başkentidir. Günümüzde şehir son derece planlı ve konut sorununun yaşanmadığı bir şehirdir. Romanya'nın ticaret merkezidir.
Gençlik Otobüsü
Budapeşte: Macaristan’ın başkentidir. Macaristan'ın politik, kültürel, ticari, endüstri ve ihracat merkezidir. Berlin’den sonra Orta Avrupa’nın en büyük ikinci şehri olup, Budapeşte coğrafi konumu, tarihî eserleri ve diğer çekicilikleri ile Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biridir.
Gençlik Otobüsü


Gençlik Otobüsü

Viyana: Avusturya’nın başkenti ve en büyük şehri, aynı zamanda ülkenin 9 eyaletinden yüzölçümü bakımından en küçüğü. Ülkenin en kalabalık kentidir, çevre ilçeleriyle birlikte Viyana'da yaklaşık iki milyon insan yaşar, ki bu da Avusturya nüfusunun yaklaşık dörtte biridir.

Gençlik Otobüsü


Gençlik Otobüsü

Füssen: Romantik Yol üzerinde bulunan ve Almanya’daki 14.000 nüfuslu bir şehirdir.
Gençlik Otobüsü

Bremen: Almanya Federal Cumhuriyeti'nde büyük, işlek bir liman ve sanayi kentidir.

Gençlik Otobüsü

Gençlik Otobüsü

Berlin: Almanya’nın başkenti ve en büyük şehridir. Berlin, aynı zamanda bir eyalet-kenttir.

Gençlik Otobüsü


Gençlik Otobüsü

Prag: Çek Cumhuriyeti’nin başkenti ve en büyük şehri.  Prag, geniş bir kitle tarafından dünyanın en güzel şehirlerinden biri olarak gösterilir. Prag "Altın Şehir", "Doksanların Sol Bankası", "Masal Şehri", "Şehirlerin Anası" ve "Avrupa'nın Kalbi" gibi isimlerle de anılır.

Gençlik Otobüsü


Gençlik Otobüsü

Amsterdam: Hollanda'nın başkentidir. Amsterdam, çoğunlukla 17. yüzyıldan kalma yapılarıyla, Avrupa 'daki en köklü kent dokularından birini barındırır. Kentin eski bölümü iç içe geçmiş ay biçimindeki kanallardan oluşur. Özellikle, Amsterdam'da bulunan Dam Meydanı çok ünlüdür ve dünyanın birçok yerinden ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Gençlik Otobüsü


Brügge: Belçika’nın güzel şehirlerinden biridir.
Gençlik Otobüsü

Brüksel: Belçika’nın başkentidir. Birkaç yüzyıl önce bataklığın kurutulması sonucu ortaya çıkmış bir şehirdir. Adı bataklığın içindeki yerleşim yeri anlamına gelir. 
Gençlik Otobüsü

Paris: Fransa’nın başkentidirTüm dünyada anıtları, sanatsal ve kültürel yaşamı ile bilinen Paris, aynı zamanda dünya tarihinde önemli bir şehir olmakla birlikte, başlıca ekonomik ve politik merkezler arasında yer almakta ve uluslararası taşımacılığın geçiş noktalarından birini oluşturmaktadır. Moda ve lüksün dünya başkenti olan Paris, "Işık Şehir" diye de anılmaktadır.
Gençlik Otobüsü

Gençlik Otobüsü

Cannes: Fransa'nın güneyinde yer alan, Fransız Rivierası'nın en ünlü şehirlerinden birisidir. Özellikle yaz ayında ve Cannes Film Festivali zamanında kalabalıklaşan şehir lüks ve zenginliğiyle de tanınır.
Nice: Güney Fransa'da, Akdeniz sahilinde, Marsilya ile Cenova arasında yer alan bir şehirdir. Ülkenin en önemli turizm merkezlerinden biridir.
Gençlik Otobüsü

Madrid: İspanya'nın başkenti ve Madrid bölgesinin yönetim merkezidir. Zengin tarihi mirasının yanı sıra canlı bir kültür ve sanat merkezi olarak da önem taşır. 
Gençlik Otobüsü

Barselona: İspanya'da Katalonya Özerk Topluluğu ve Barselona ilinin merkezi ve İspanya'nın ikinci büyük kenti. İspanya'nın Akdeniz kıyısındaki en önemli limanı ve ticaret merkezidir. Kendine özgü kültürü ve güzelliğiyle ün yapmıştır.
Gençlik Otobüsü



Gençlik Otobüsü


Monte CarloMonako'nun kumarhaneleriyle bilinen zengin bir semt-şehridir.
Gençlik Otobüsü

Venedik:  Kuzey İtalya'nın doğusunda Adriyatik Denizi’nin kuzey kıyılarında, İtalya'ya bağlı ada şehirdir. Yaklaşık 118 adacık üzerine kuruludur. Tarihsel Venedik şehrinde adacıkları birbirinden ayıran 170 kanal ve bunları birbirine bağlayan 400 köprü bulunur. n taşımacılığın su yolları ve kanallardan yapıldığı Venedik, Avrupa'nın motorlu kara taşıtlarına izin verilmeyen tek büyük kentidir.
Gençlik Otobüsü


Gençlik Otobüsü


Pisa: Kuzey İtalya'daki Toskana bölgesinde ayni ismi tasıyan Pisa ili merkezi olan bir şehirdir. Ünlü Eğik Pisa Kulesi ve icinde Pisa Katedrali ve vaftizhanesi ile birlikte bulunduğu "Piazza del Duomo" bölgesi 1987den itibaren UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne alınmıştır.
Gençlik Otobüsü

Floransa : Kuzey İtalya'daki Toskana bölgesinin başkentidir. Şehir, içinden geçen Arno Nehri çevresinde kurulmuştur. Bunun yanı sıra İtalyan  Rönesansının doğum yeri olarak bilinen Floransa, kültürü ve mimarisiyle dünyaca ünlü bir turizm kentidir. Şehirde önemli sanat galerileri ve müzeler bulunmaktadır. Leonardo da Vinci ve Michelangelo bu tarihi şehirde yetişmiş dünyaca ünlü sanatçılardır.
Gençlik Otobüsü

Roma: İtalya'nin en kalabalık şehri ve 1285.3 km²lik yüzölçümüyle Avrupa'nın en geniş yüzeye yayılmış başkentlerinden biridir. Yaklaşık 2.7 milyon nüfuslu şehirde Katoliklerin ruhani lideri Papa'nın yaşadığı bağımsız devlet Vatikan da yer almaktadır. Bu sebeple Roma'ya bazı kaynaklar tarafından iki devletin başkenti de denilmektedir.
Gençlik Otobüsü


Gençlik Otobüsü

 Napoli: İtalya'nın nüfus itibariyle, Roma ve Milano'dan sonra üçüncü büyük şehridir. Şehir tarih, sanat, kültür, mimari, müzik ve astronomi yönlerinden İtalya'da hayati rol oynamaktadır. İtalya tarihinde 2.800 yıllık geçmişi ve (1285 – 1816 döneminde özerk bir devlet olan) Napoli Krallığı başkentliği yapması nedeniyle çok büyük öneme sahiptir.
Gençlik Otobüsü


Pompei: İtalya' nin Campania bölgesinde, Napoli ili'ne bağlı, Napoli kenti yakınlarında bulunan bir şehirdir.
Gençlik Otobüsü


Bari: İtalya'nın güneydoğusunda Adriyatik Denizi kenarında bir liman kentidir. Puglia bölgesinin ve aynı adlı Bari ilinin merkezidir. Güney İtalya'nın yarımadasindaki Napoli'den sonra ikinci büyük kenti olan Bari, büyük bir bölgesel merkez ve özellikle Akdeniz'in doğu kesimiyle ilişkilerde önemli bir ticaret (Levante Fuarı) kentidir.
Gençlik Otobüsü


Vatikan:  İtalya'nın Roma şehrinde bulunan, Hıristiyanlık dininin Katolik mezhebinin yönetim merkezi olan devlet. Yerleşik nüfus 930 civarındadır. Fakat Vatikan turistik bir yer olduğundan bu nüfus turistlerle 1.500'ü aşmaktadır. Dünyanın yüzölçümü olarak en küçük ülkesidir. Mutlak monarşiye dayalı bir yönetim uygulanır. Devlet başkanı olarak Papa'nın sözleri yasa hükmündedir. Papa, hem devlet başkanı, hem de Katolik mezhebinin ruhani lideridir.
Gençlik Otobüsü


İgoumenitsa: Yunanistan'ın kuzeybatısında bir kıyı kentidir. Thesprotia ilinin başkentidir.  Kristal mavisi berrak plajların ve yeşil dağların çevrelediği panoramik bir kasabadır.
Gençlik Otobüsü


Selanik: Yunanistan'ın ikinci büyük kenti ve Yunan Makedonyası bölgesinin yönetim merkezidir. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu şehirdir.
Gençlik Otobüsü

Gençlik Otobüsü
Atatürk'ün evi
   Her bir şehirde yürüdüğünüz sokaklar, gezdiğiniz müzeler, çektirdiğiniz fotoğraflar, bulunduğunuz sahiller ve sayamadığımız birçoğu hayatınızda unutulmayacak anılar olucak. Peki eğlence mi diyorsunuz? Gençlik Otobüsü meydanlarda halayını da çeker, sonuna kadar eğlencesini de yaşar :))) 

Gençlik Otobüsü

Gençlik Otobüsü


Gençlik Otobüsü


    Bu fotoğraflar gezilen yerlerin sadece çok az bir kısmı. Gençlik Otobüsü 4 ile burdakilerin yüzlercesi çekildi. Şimdi Gençlik Otobüsü 5 yola hazırlanıyor. 15 ülke 28 şehiri keşfedecek olan gençler geri sayıma başladı. Bu fotoğrafları görüp ben de orda olmak istiyorum, ben de bu projede yer almak istiyorum diyorsan durma sen de Gençlik Otobüsü Genç Kart'ını al, Gençlik Otobüsü'nün birbirinden güzel projeleri için başvuru formunu doldur. Gençlik Otobüsü ve Genç Kart hakkında daha fazla bilgi almak için bu sitedeki diğer yazıları inceleyebilir veya www.genclikotobusu.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.  

Genç Kart satın almak için : www.genclikotobusugenckart.com

Facebook sayfalarımız :    www.facebook.com/genclikotobusu
                                                 www.facebook.com/GenclikOtobusuGencKart








































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder