30 Haziran 2014 Pazartesi

Gençlik Otobüsü - Sponsorluk

Gençlik Otobüsü

Sponsorluk;


Birçok hayalin gerçeğe dönüşmesidir aslında sponsorluk, yolda yürürken reklam panolarına asılmış afişler görürüz ya da sosyal medyada paylaşılan proje tanıtımları… Her biri bir hayalin ürünüdür aslında, gerçekleşmeyi bekleyen binlerce hayal.

Sonra yürekli firmalar görürüz bu afişlerin altında, binlerce hayale ortak olan firmalar ve firmaların değerli yöneticileri. Birileri gelmiştir kapılarına anlatmışlardır hayallerini ve bu yürekli yöneticiler ikna etmişlerdir firma sahiplerini. Gerçeğe çevirmişleridir yüzlerce gencin hayallerini.

Çok değerlidir o firmalar çünkü bir çok firma reklam vermeyi tercih ederken o firmalar reklam yerine sosyal sorumluluk projelerine sponsor olmayı seçmişlerdir, önemsemişlerdir gelecek nesilleri, değer vermişlerdir gençlerin hayallerine.

Aslında perdenin birde diğer yüzü vardır. O sponsorluk çalışmasını yapan yüzlerce yürekli genç, hayalleri vardır gerçekleşmeyi bekleyen ve ortak ararlar o hayallerine. En zor şeydir sponsor aramak, en yakınınız anneniz babanızdan bile para isterken çekinirsiniz, oysa sponsorlukta hiç tanımadığınız birisini ikna etmeye çalışırsınız hayallerinize.

Birileri ortak olurken hayallerinize birileri de dilenci muamelesi yapar size, bazen yüzünüze bile bakmazlar anlatırken hayallerinizi, oysa bir çok umutla gitmişsinizdir firmaya defalarca aramışsınızdır randevu almak için. Görüşme bitip eliniz boş çıktığınızda firmadan belki yıkılmıştır bütün hayalleriniz, belki gözleriniz dolmuştur belki ağlamışsınızdır; ama unutmayın hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez. Bu sizin hayalinizdir ve bu hayalinizi gerçekleştirecek, yürekli, size önem önem veren birileri mutlaka çıkacaktır karşınıza.

Bir hayaliniz varsa onu gerçeğe dönüştürecek birisi mutlaka vardır, yeter ki hayallerinizin peşinden gidecek cesaretiniz olsun. Yeter ki kurduğunuz hayallerinizin bedelini ödeyecek cesarete sahip olun. Önce kurduğunuz hayale kendiniz sahip çıkın. Sonrasında asla vazgeçmeyin hayalinizden.

Bir hayalin gerçeğe dönüşmesinin en büyük örneğidir "Gençlik Otobüsü" projesi, başlarda sadece bir tek hayaldir, sonrasında ise içinde gerçeğe dönüşen binlerce hayal vardır. Bir, iki, üç, dört derken şimdide beşinci kez gerçekleşecek olan dünyanın en büyük gençlik projesidir "Gençlik Otobüsü". Tamamen yürekli sponsorların desteğiyle gerçekleştirilmiştir binlerce hayale, binlerce gence dokunmuşlardır bu firmalar. Onlarca imkansızlığın başarıldığı, umutsuzluğun asla olmadığı bir projedir "Gençlik Otobüsü". Binlerce gence örnek olmuştur, binlerce gence peşinden gitmeyi öğretmiştir hayallerinin. Ve demiştir ki her hayal gerçek olur yeter ki peşinden gidecek cesaretin olsun.

Sonsuz teşekkürler tüm projelere sponsor olan firmalara, düşünüyorum da ne çok hayal yarım kalırdı onlar olmasaydı. İyi ki varsınız ve iyi ki ortak oluyorsunuz hayallerimize.


Maksut Coşkun Dokunulmaz  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder