17 Haziran 2014 Salı

Gençlik Otobüsü - Hayallerimize Adım Adım

Gençlik Otobüsü

Gençlik Otobüsü ile "HAYALLERİMİZE" Adım Adım...

    Gerçekleştirilmesi gereken bir çok düşünce, istek, hayaller vardır... Bir kumsala uzanmışsınız ve geleceğe yönelik hayaller kuruyorsunuz..Neydi en çok istediğiniz? Başarıyla beraber gelen kariyer mi? Nasıl başarıyı yakalayacaktınız? Hırs, azim, başarı ruhu, liderlik özelliği ve en önemlisi de istediğiniz şeyi gerçekten canı gönülden istemek. Jean Paul Sartre'ın dediği gibi:”İnsan sahip olduklarının toplamı değil, fakat henüz gerçekleştiremediklerinin toplamıdır. “


    Ya peki hayat bazen bize fırsatlar sunar mı? Önümüze muhteşem olanaklar çıkaracak bir ekip yada kişi var mı dır acaba ? Biri gelse seni  Bulgaristan, (Sofya) Romanya, (Bükreş) Macaristan, (Budapeşte) Avusturya, (Viyana) Almanya, (Füssen, Bremen, Berlin) Çek Cumhuriyeti, (Prag) Hollanda, (Amsterdam) Belçika, (Brugge, Brüksel) Fransa, (Paris, Cannes, Nice) Portekiz, (Lizbon) İspanya, ( Bilbao, Madrid, Barselona) Monaco, (Monte Carlo)  İtalya, (Venedik, Pisa, Floransa, Roma, Napoli, Pompei, Bari,) Vatikan, Yunanistan, (İgoumenitsa, Selanik) olmak üzere tam 15 ülke , 28 şehire götüreceğim derse ne deriz? Muhtemelen inanmayız hem de böyle bir şeyin ücretsiz olduğunu duyarsak.. Ama burda yanılacağız ki işte bize bu fırsatları sunan kişi vardır ve o da Maksut Coşkun Dokunulmaz'dır.

    Peki Maksut Coşkun Dokunulmaz kimdir? Biraz ona değinelim:8 Nisan 2005 yılında MCD Gençlik Kulubü'nü Ankara'da kurarak gençlere yönelik faaliyetlerde bulunmuş ve gençlerin geleceğinin şekillenmesi adına önemli adımlar atmış kişidir. Kulübü kurduktan sonra çok hızlı bir şekilde yükselerek faaliyetlerini arttırmış ve işte biz gençlere yönelik fırsatlarla dolu “Gençlik Otobüsü” projesini başlatmış.

     İlki 2010 Ağustos ayında 51 gencin katılımıyla Avrupa’nın 12 ülkesinde kültürel aktiviteler düzenlenerek gerçekleştirilmiştir. Daha sonra ise Gençlik Otobüsü 2, Gençlik Otobüsü 3, Gençlik Otobüsü 4 projesini gerçekleştirerek bir çok gencin hayalini gerçekleştirmiş.Bu yıl ise beşincisi düzenlenecek olan Gençlik Otobüsü birçok gencin hayali olmaya devam ediyor ve bu bazda çalışmalar yürütülüyor.

    Peki Maksut hocamız bizden neler bekliyor? Bence en önemlisi Gençlik Otobüsü'nü gerçekten çok istemek ve bu istekle orantılı olarak çalışmalar yapabilecek azimli ve güçlü gençler istiyor. Başarıyı isteyen, tek amacı gezmek olmayan, hem kendi kültürünü tanıtarak ülkesini daha iyi bir konuma getirebilecek hemde oradaki yerlerin kültürünü, mimarisini özelliklerini öğrenerek kendisini geliştirmesi bazında ülkesine yararlı bir birey olabilecek gençleri götürmek istediği kanaatindeyim. Her zaman söylediği bir şey vardır: “Çocuklar herkes gezebilir, kime söylesek koşarak gelir ama bizim amacımız sadece gezdirmek değil.”

    Paul Brunton'un: Çömez yakınıyormuş: "Bize öyküler anlatıyorsun ama anlamlarını açmıyorsun." Usta yanıt vermiş: "Biri sana meyveyi çiğneyerek ikram etse hoşuna gider miydi?" söylediği aslında tam da Maksut hocamızın yaptığı şey değil mi? Bizim önümüze fırsatlar sunuyor ama karşılığında geleceğe umutla bakan, dinç, atik, başarıyı isteyen, azimli gençler olmamızı istiyor.
    Biraz daha geniş bir perspektiften baktığımızda bu yapılan faaliyetler ülkemizin geleceği için çok büyük yatırım ve gelecek nesil için de önem arz etmektedir. Her zaman Maksut Coşkun DOKUNULMAZ gelmiyor dünyaya :)

     Altının çizilmesi gereken bir konu vardır ki o da Gençlik Otobüsü projesinin sadece götürdükleri 80 kişinin hayatına dokunmamasıdır. Elemeleri aşama halinde gerçekleştirilen bu proje gençlerin bu tarzdaki faaliyetlere daha ciddi bakmasını ve hayalleri için bir şeyler yapmaya çalışmasına olanak sağlıyor. En büyük kanıtı ise bu yıl 42 bin kişinin online olarak başvurduğu Gençlik Otobüsü 5 projesinde 6 bin kişi seçilerek o 6 bin kişinin çok büyük bir organizasyona dahil edilmesini sağlamış olmalarıdır. Ve 22 Şubat ta yapmış oldukları “Genç Liderler Buluşması” ile de bunu göstermişlerdir. O gün 6 bin genç iş adamlarının hayatlarını, deneyimlerini dinleme şansı elde etti. 

Yani Maksut Coşkun Dokunulmaz sadece götüreceği 80 kişiye değil birçok gencin hayatına dokunmak istiyor. Vıvıen Buchen'in:”Bir değişim, bize gelişme fırsatını sağlayacak olan bir sonraki değişime yol açar.” sözü anlatıyor  aslında tam da Maksut Coşkun Dokunulmaz'ın yapmak istediğini.


   Bizlerde  gideceğimiz yoldan eminsek eğer: Engeller ‘dinlenme noktamız’ olmaktan öteye gitmez umarım ...

  Sağlıcakla kalın :) 
Kübra Kayaokay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder