13 Haziran 2014 Cuma

Gençlik Otobüsü - Hikayem

Gençlik Otobüsü


GENÇLİK OTOBÜSÜ

Her şey kulağıma çalınan bir fısıltıyla başlamıştı aslında. Genç-lik Oto-büs-ü. Neydi binlerin, on binlerin yüreklerine dokunan bu hareket? Adına Gençlik Otobüsü demişler. Gençlerin umutlarını yeşerten, hayallerini süsleyen bir gönüllülük ve girişimcilik hareketi. Peki neyi vadediyordu bizlere bu proje ve neler bekliyordu bizlerden .Tam on beş ülke, yirmi sekiz şehri gezip görmeyi. Eski dünya başkentlerini. 
Yaşayan tarihi, maddi ve manevi kültür kalıntılarıyla yaşayıp hissetmeyi. On binlerin hayallerini süsleyen ve yine on binlerin hayal sınırlarını çok çok aşan bir gezi rotası. Peki böylesine büyük bir projenin amacı sadece seyahat mi? Tabi ki hayır. Aslında seyahatten çok bir ulusal sorumluluk projesi de aynı zamanda. 
Çünkü caddelerinde yürüyeceğimiz şehirlerin, havasını soluyacağımız ülkelere TÜRKİYE’yi tanıtmaya gideceğiz aslında oralara. Türkiye, yani ANADOLU. Yani Küçük ASYA. En eski tarihlerden günümüze, bir kozmopolitliğin bir mozaiğin toprakları, bereketli ANADOLU. İyonya’nın,  Hitit’lerin, Bizans’ın, Roma’nın, Helenistiğin, Selçukluların,  Osmanlı’ların başkenti. ANADOLU. Bir kültür diyaloğu projesi. 
Gezip göreceğimiz, kültürlerini tanımaya çalışacağımız bu ülkelere aynı zamanda TÜRKİYE’yi de tanıtmaya gideceğiz. Anadolu’nun güler yüzünü, misafirperverliğini, insancıllığını, sıcakkanlılığını, hoş görüsünü yansıtabilmek belki de amaç. Doğu’luların Batı’sı, Batılı’ların da Doğu’su olan ülkeyi. Belki de bilinmeyenleri anlatmak, yaşatmak. 
Yanlış bilinenleri doğru anlatmak. Ülkemiz açısında belki de çok önemli bir tanıtım ve kültür-turizm projesi. Özel olarak baktığımız zaman belki de hayatımızda bir daha yaşama fırsatı bulamayacağımız güzel bir yaz dönemi. Eğlenceli vakitler, samimi dostluklar. Bir otobüse sığan uzun ve bir sürü hikaye. Herkesin yaşamasını isteyeceğimiz ve hiç kimseye anlatmaktan usanmayacağımız doyumsuz bir zaman dilimi. 
Proje kapsamında, bu projeye kendimizden bir şeyler katabilmek ve bu projeden de kendimize çok şeyler katabilmek parolasıyla çıkmak ümidiyle bu yola. Kısacası, hedefleri bu kısacık yazıya sığdıramayacağımız kadar çok ve anlamlı olan bu harekete bende katılmak istiyor ve bu heyecanla ümitlerimi yeşertmeye hayallerimi canlı tutmaya devam ediyorum. Hayallerime bir adım daha yaklaşabilmek için ve hayallerimin gerçekleşebilmesi için bende bu gönüllü hareketin bir parçası olmak istedim.
Bir girişimcilik hareketi diyoruz. Gençlerin yaratıcılıklarını ortaya koyabilmelerine, kendilerini kanıtlamalarına belki de gizil kalmış, ortaya çıkarılmayı bekleyen yeteneklerine fırsat tanıyordu bu proje. Beşincisi düzenlenecek olan bu projeye hak kazanabilmek için ne gerekiyordu peki? Her şeyden önce biraz emek, inancın somutlaştırılması ve ortaya proje için bir şeyler koyabilmek. Tam bir ekip çalışmasının sergilendiği bir projede, hedeflere daha çabuk ulaşabilmek için herkesin çorbada biraz tuzunun olması gerekiyordu. 
Yani Gençlik Otobüs’üne katılamaya hak kazanabilmek için, bizlerden beklenen girişkenliği, üretkenliği daha işin başında gösterebilmemiz isteniyordu bizlerden. Bu durumda on binlerin başvurduğu ama sadece belli sayıdaki kişilerin katılabileceği bu projede mücadele ruhunu ortaya çıkarıyordu..Ve diğerlerinden bir adım önde olabilmek için, her açıdan yeteneklerimizi en güzel şekilde sergilemeyi, gerçekten emek harcamayı gerektiriyordu bu proje. 
Bende bu projede yapılabilecekler arasında neler olduğunu araştırdım ve kendime en uygun olan ve yeteneklerimi en güzel şekilde kullanabileceğim, aynı zamanda bu projeye en yararlı olabileceğimi düşündüğüm konumda projenin rehberi olmak istiyorum.  Ve bu hedef doğrultusunda elimden gelen her türlü çabayı göstermeye azami gayreti sarf edeceğim.
Son olarak maalesef paranın eşittir güç olduğu günümüz dünyasında, bu projenin gerçekleşebilmesi için gerekli olan maddi desteği bizlerden esirgemeyen değerli sponsorlarımıza sonsuz teşekkürlerim iletmek istiyorum.  
Ve bu projenin hayata geçmesi için, gençlerin hayatlarında farkındalık yaratabilmek için, onlara hayatlarında belki herkese nasip olamayacak bu fırsatı sunduğu için projenin genel koordinatörü sayın  Maksut Coşkun DOKUNULMAZ beyefendiye sonsuz şükran ve minnetlerimi sunuyorum.

Büşra ALTAY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder